понеделник, април 15, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Този път Кадировците нанесоха артилерийски удар по Бурятите.

  Преди около месец и половина край легендарното село Чернобаевка в Украйна се разрази истинска мини-война между руски войници от Бурятия и Чечня. „Освободителите“ от двете автономни републики започнали да се стрелят не на шега, като в „приятелския огън“ са се включили повече от сто войници. Имаше включително и ранени и загинали.

  Причината за междуетническия конфликт беше в нежеланието на бурятите да поведат настъпление срещу украинските позиции. Те се разбунтували, че ги третират като втора ръка хора – за разлика от чеченците, и че винаги бурятите ги пращат напред, докато кадировците изобщо не припарвали до фронтовата линия. Кадировците оставали в тила и действали  изключително като „заградителни отряди“.

  Етнически буряти в руската армия
  Етнически буряти в руската армия

  Конфликта има продължение от преди ден, но този път с употреба на тежка артилерия.

  Мястото е Запорожкото направление, където подразделение на бурятите е обстреляно с тежка артилерия от кадировците.

  За да овладеят конфликта, етническите групи вече са разделени – кадировците са пратени на Севернодонецкото направление, а бурятите на рубежите в защита на Херсон, където украинските сили са в контра-настъпление.

  Бурятите са може би една от най-презряните националности (от считащите себе си за „господарска раса“ руснаци) в рамките на Руската федерация, републиката (Бурятия), която населяват е една от най-бедните и съответно един от най-логичните избори за мъжете-буряти е да постъпят в армията. Съответно, руското командване нехае за живота на тези „втора ръка“ хора и ги праща на най-смъртоносните направления и на безмислени атаки. Честа практика е подразделение да бъде пратено да напредене и да даде жертви и ранени само с оглед на това, украинците да разкрият позициите си и след това руската артилерия да нанесе удар. В развитият свят, в 21 век, това се прави с разузнавателен дрон, а не с пушечно бурятско месо.

  Източник:

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss