четвъртък, юни 20, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Може би Третата световна война е започнала, но ние все още не знаем?

  Доколко НАТО в момента прилича на израелските служби и армия в нощта преди атаката на Хамас? Русия търси алтернативи на ядрените удари, които да са разрушителни, трудно предвидими, трудно доказуеми и насочени срещу страните членки на НАТО.

  Вероятно Втората световна война започва с анексията на Чехословакия през 1938 година. Историците не са единни по въпроса.

  Следва Пакта Рибентроп-Молотов и подялбата на Полша между нацистка Германия и болшевишка Русия през 1939 година. Преди това Сталин води война с Финландия – война много подобна на агресията на днешна Русия срещу Украйна. Сталин окупира и заграбва Литва, Латвия, Естония, Молдова.

  Но, за днешна Русия войната започва на 22 юни 1941 година, когато бившият съюзник на Сталин – нацистка Германия напада СССР. За Рибентроп-Молотов, Полша, Прибалтика, Молдова в Русия е забранено да се говори. Всеки, който припомня ролята на СССР в разпалването на ВСВ и съветската помощ оказвана години наред на Хитлер – рискува години колония и глоби.

  В наши дни Русия отново играе водеща роля в разпалването на нова война: Тоталната война в Украйна – преди това Крим, войната в Донбас започната от Путин през 2014.

  Русия е в открит съюз с Иран. Хамас атакува Израел с подкрепата на Иран и тази нова война се вписва в усилията на Русия да забави или спре помощта за Украйна. Много е възможно Русия любезно да достави пленено украинско оръжие на Хамас, само и само да покаже на Запада, че Украйна краде и продава на терористи западната военна помощ. Възможно ли е атаката на Хамас да е организирана с едничката цел да бъде дискредитирана военната помощ за Украйна?

  На фона на всичко това обаче, Русия никога не беше нападала инфраструктура на държави членки на НАТО. Или поне до момента няма доказателства.

  В края на септември 2022 на дълбочина 70-80 метра са взривени двете тръби на Северен поток 1 и едната от двете тръби на Северен поток 2. Разследването показва, че втората тръба от Северен поток 2 не е била дори минирана и е оставена съзнателно непокътната. (https://bezanalog.com/zarubezh/koi-kak-zashto-vzrivi-severen-potok-1-2/)

  Разследването не достигна до ясни изводи. Вероятно никой не поиска да види слона в стаята, за да избегне ескалация. Никой не провери дали около това време е имало маневри на руския Балтийски флот? Оказва се, е имало, и то 5 дни преди инцидента, в същия район с участие на мини-подводница и с отработване на подводни операции. Информацията е публична и оповестена от руското Министерство на отбраната.

  Съобщение на руски медии за командно-щабно учение на Балтийския флот 19.09.2021
  Съобщение на руски медии за командно-щабно учение на Балтийския флот 19.09.2021

  Близо година по-късно същият тип диверсия се повтаря. Отново инфраструктура на съюзници в НАТО е атакувана. Газопровод и подводен кабел в Балтийско море между Финландия и Естония е атакуван и повреден на дълбочина 60 метра във финландската икономическа зона.

  https://www.bbc.com/news/world-europe-67070389

  Финландия е информирала НАТО. Военният алианс внимателно следи ситуацията.  

  Газопроводът и кабелът са повредени от взрив, който е регистриран от независима норвежка сеизмологична лаборатория. Въпреки това Финландия твърди, че взрив не е регистриран. Дали отново някой се стреми да игнорира слона в стаята?

  През 20 век Втората световна война започва с брутална агресия и окупация на множество територии. Актовете на агресия през 21 век могат да имат множество форми и да бъдат достатъчно разрушителни. Стремежът на „миролюбците“ да омиротворят агресора, подобно на отношението към Хитлер през 30-те години на 20 век е път към пропастта.

  Русия многократно заплашва с ядрени удари, които с времето държавите смятат за все по-малко вероятни. Тези заплахи звучат все по-комично и от устата на вечно почерпения Медведев. Просто използването на ядрено оръжие е нещо, за което Русия и самият Путин ще бъдат моментално, лично и жестоко наказани от целия свят – включително и от Китай.

  От друга страна способностите за подводни диверсии са много по-реална и изпълнима заплаха в сравнение с ядрени удари. Много трудно доказуеми и въпреки това опустошителни. Военни операции, които ще направят НАТО да изглежда смешен, а в същото време по руските пропагандни канали ще се скъсват от шеги и хитри усмивки носещи престиж и чувство на превъзходство.

  Доколко НАТО в момента прилича на израелските служби и армия в нощта преди атаката на Хамас?

  Дали НАТО ще е способен да защити членовете си от подобни актове на агресия? Кога натовските страни ще осъзнаят, че войната може би е започнала? Дали е време икономиките да бъдат поставени на военни релси? Приоритетите преразгледани? Дали западните лидери осъзнават какво се случва? Дори всичко това да звучи като конспирация, преразглеждането на приоритетите и пренареждането на икономиката може категорично да помогне за напредък на украинския фронт.

  Русия не трябва да бъде омиротворявана, а да бъде решително смазана на бойното поле. В противен случай няма да има мир. Ще има единствено много „Руский мир“ и България, без съмнение ще бъде първата му жертва.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss