петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Руски батальон „Свобода России“ воюва рамо до рамо с украинците срещу Путин

  Украйна ще бъде за Русия това, което беше Афганистан за СССР – началото на края. След агресията в Украйна Путин ускори множество процеси и изостри противоречия по всички нива на руското общество. Едно от следствията е както консолидация на подкрепата, така и радикализация на опозицията срещу фашизоидния режим на Путин.

  Руската опозиция най-сетне се сдоби и с военизирано крило – Легион „Свобода России“ – батальон съставен от руснаци, които воюват на страната на Украйна. Тяхната мисия е да започнат войната за освобождение на Русия от путлеро-фашизма.

  Знамена на Легион "Свобода России" на публичен поротест
  Знамена на Легион „Свобода России“ на публичен поротест

  Техният флаг с две бели ленти и една синя по средата е сегашният флаг на Руската федерация, но без червената лента, която символизира кървавият режим в Кремъл.

  Знамето на "Свобода России" е това на РФ, но без червената линия
  Знамето на „Свобода России“ е това на РФ, но без червената линия

  В момента батальона наброява няколко стотин човека и продължава да попълва редовете си. Стотици доброволци по руските градове популяризират подразделението и набират нови бойци.

  От цяла Русия в Легиона постъпват руски граждани, които осъзнават, че Путин води родината им към катастрофа. Много от тях, или техни близки са претърпели сблъсък с репресивните органи заради гражданската си позиция – загубили са работа, собственост, възможност да учат, техни близки са изчезнали или попаднали в затвори.

  Първата жена в Легион "Свобода России" в Украйна
  Първата жена в Легион „Свобода России“ в Украйна

  В Легиона воюва и една жена – руска гражданка, която преминава границата с Украйна през месец май 2022 и постъпва в Легиона. На 20 март, близо до Гостомел нейният съпруг – сержант от 76-та мото-стрелкова дивизия е разстрелян от заградителни отряди на Кадировците защото отказва да поведе войниците си на сигурна смърт.

  За разлика от руските пълчища, тази жена знае много добре защо воюва и защо отива на смърт. Правдата е на страната на свободните руснаци и останалият свят – изправил се срещу фашистката диктатура в Русия.

  Руските бойци от Легиона крият лицата си, но има и такива, които застават пред камера. Това например е Игор Волобуев – бивш вице-президент в „Газпром банка“.

  Легион "Свобода России" - Игор Волобуев, бивш вице-президент Газпром банка
  Легион „Свобода России“ – Игор Волобуев, бивш вице-президент Газпром банка

  „Мечтите се сбъдват, сега служа в „Свобода России“. Приятели от Русия, ако ненавиждате режима на Путин и искате Русия да стане свободна демократична страна, присъединете се“, казва Волобуев.

  Легиона участва активно в бойни действия като вече има и своите победи. Бойците дори получават и материална и финансова помощ от съмишленици от Русия.

  Легион "Свобода России" в Украйна с пленен руски танк
  Легион „Свобода России“ в Украйна с пленен руски танк

  „Свобода России“ е вече подривна мрежа, разклонения на Съпротивата обхванали множество големи градове на Русия. Русия се пробужда. Войната на Путин я събуди.

  Легион "Свобода России" в Русия
  Легион „Свобода России“ в Русия

  Източник: https://youtu.be/GP7wN51FgEk

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss