понеделник, април 15, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Защо руснаците се боят от Кадиров, дон? Възможно ли е наистина той да наследи Путин, дон?

  Кадиров е чудовище, което руската пропаганда и Путин създадоха лично. Не е фантазия сценарий, при който след смъртта на Путин, Кадиров получава временни „специални пълномощия“ за да възстанови реда в държавата. „Временните пълномощия“ се удължават и както се е случвало и преди – касапинът изведнъж се оказва „без алтернатива“. От този момент, вече и полета на фантазията е безсилен да предвиди събитията.

  Рамазан Кадиров говори руски по много самобитен начин. Затруднява се с някои думи и най-интересното – слага по едно паразитно „дон“ в края на изречението, което обединява целият спектър от – „майна“, „значи“, разбираш ли“ и т.н.

  На 25.02.2022 – денят следващ началото на руската агресия в Украйна, Кадиров събира на площада няколкостотин бойци от личната си армия и обявява победата над Украйна. След това продължава да мечтае и завзема цяла Европа т.е. Украйна е само началото. Следват разсъждения как Русия ще управлява новите земи. Накрая на тази подробно заснета и отразена церемония, целият башибозук заминава за Украйна.

  Личната армия на Кадиров преди заминаването за Украйна, 25.02.2022
  Личната армия на Кадиров преди заминаването за Украйна, 25.02.2022

  Както е известно на всички, след над 40 дни война в Украйна – нещата не се развиха по план. Русия понесе колосални загуби и в това число и личната армия на Кадиров. Няколко стотин кадировци се преселиха при обещаните 72 девици на оня свят.

  Наистина е загадка защо в Русия кадировците са смятани за такова елитно подразделение, а когато се озовават в Киевска област – при Гостомел, Буча се оказва, че в тях няма нищо страшно. Те умират по абсолютно същият начин от куршум, Javelin или Байрактар както и руските войници.

  Пропагандистите плашеха руската аудитория с кадировците дълги десетилетия наред след Втората Чеченска война. Очакваше се, че произнасянето на името на личния пехотинец на Путин ще има същият ефект върху украинците, но не би.

  Унищожена колона кадировци близо до Буча, 27.02.2022
  Унищожена колона кадировци близо до Буча, 27.02.2022

  Кадиров заедно с баща си е воювал срещу Русия през войните, но в един момент размисля и оттогава до днес служи на руската Корона. Лично Владимир Путин работеше върху създаването на образа на Рамазан Кадиров. Раздухването на беззаконията в Чечня и свирепите саморазправи на личните отряди на Кадиров с местни противници и руски опозиционери (убийството на Немцов, поръчано от Кадиров за рождения ден на Путин) помагаше на Путин да изпъкне като умерена и стабилна алтернатива. Представете си какво я чака Русия ако пламне нова война в Чечня или в Кремъл седне някой като Кадиров, а защо не и самия Кадиров?

  Трудно е да се каже кой от кого се бои повече, но е факт, че в момента Русия плаща ежегоден рекет на Чечня, а кадировците са доверената гвардия на Путин с особени пълномощия и са над закона.

  Саморазправи, отвличания, беззакония, унижения, терор, убийства – всичко това се извършва с особена наглост от кадировците както в Чечня, така и на територията на цяла Русия.

  В Русия всичко това предизвиква страх, презрение, озлобление, но много внимателно и тихо – кадировците имат навика да издирват хора и да ги карат да се извиняват пред камера за изказано публично мнение.  

  Кадиров и неговата банда води показно разкошен живот за сметка на ежегодния рекет и на гърба на руските данъкоплатци. Рекета Кадиров също така заработва и с политически убийства по указания от Кремъл. Големи средства харчи за личната си армия и за Тик-Ток милитаристичен театър.

  Тик-Ток войните на Кадиров умножиха по сто своите видео изяви след началото на войната в Украйна. На практика обаче, тези хора са обикновени бандити и никога не са воювали. Тяхната единствено добре развито умение е да убиват цивилни или да служат за заградителни отряди, които разстрелват отстъпващи и деморализирани руски части.

  Всичко това стана безпощадно ясно още в първите дни на войната, след като ВСУ разби кадировска колона при Гостомел. Тогава загина и най-довереният генерал на Кадиров – Магамет Тушаев. След този първи разгром, кадировците избягват фронтовата линия, и се занимават  основно с геноцид над мирно население в тила.

  Генерал Магамет Тушаев и Рамазан Кадиров
  Генерал Магамет Тушаев и Рамазан Кадиров

  След разгрома на фронтовата линия и очевидният факт, че кадировците бягат първи – авторитета им в руското общество започна да пада.

  “Това, което видях в Буча и Гостомел е, че кадировците основно тероризират местното население. Няколко пъти руското командване се е опитвало да ги изпрати в Ирпен, но Тик-Ток воините стигат от Гостомел до Буча и се окопават, давайки си вид, че това е тяхната цел. Абсурдно е да се очаква, че криминални банди могат да бъдат реална военна сила.”

  Кирил Созонов - политолог - за кадировците при Киев.
  Кирил Созонов – политолог – за кадировците при Киев.

  Кадировците са далеч по-нужни на Путин в Русия. Вероятно ще им се отвори много нов кървав бизнес. Особено след като Путин заговори за коварната пета колона и „национал-предателите“ поощрявани от Запада. Тези, които заработвали пари в Русия, а живеят „там“ (на Запад). Т.е. след провала в Украйна, Путин заплаши руснаците с нови репресии.

  Путин заложи „чеченска“ мина в края на 90-те и началото на 2000-та, която може да детонира в много неподходящ момент. Анна Политковская предупреждаваше за това преди да бъде убита от Кадиров. В едно свое интервю тя казва, че Кадиров е изключително лукав и през деня лиже ръката на големия бял цар, а вечер по чеченската телевизия, на чеченски се заканва как ще постави всички по местата им – включително и руснаците.

  Русия вече е загубила войната в Украйна – независимо от легендата, която ще бъде поднесена от пропагандата за руското общество. Една загубена война е сътресение за всяка империя, опитала да погълне залък, който не е по силите й.

  Кадиров е чудовище, което руската пропаганда и Путин създадоха лично. Не е фантазия сценарий, при който след смъртта на Путин, Кадиров получава временни „специални пълномощия“ за да възстанови реда в държавата. „Временните пълномощия“ се удължават и както се е случвало и преди – касапинът изведнъж се оказва „без алтернатива“. От този момент, вече и полета на фантазията е безсилен да предвиди събитията.

  Източник: https://youtu.be/MrkPsMVsmvo

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss