четвъртък, юни 20, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  А вие къде бяхте 8 години, когато …?

  А вие къде бяхте осем години, когато украинските „нацисти“ бомбардираха Донецк и убиваха цивилни? Този въпрос се превърна в основният лозунг на руската пропаганда в България. С този въпрос се предполага да се оправдае руската агресия и загубата (само до момента) на поне 20 хиляди убити военни от двете страни, смъртта на няколко хиляди цивилни, на стотици деца и разрушения на украински градове и инфраструктура за стотици милиарди долари.

  Какви са фактите. Въоръженият сблъсък в Донецк се превръща в същинска война, когато Путин започва да „гаси“ конфликта с бензин и изпраща хиляди руски войници в „отпуск“ и без опознавателни знаци. И двете воюващи страни използват тежко въоръжение, включително танкове и артилерия. Обстрелват се села и градове. Западните квартали на Донецк се намират в непосредствена близост до линията на фронта, поради което са подложени на редовен артилерийски обстрел. Загиналите сред мирното население по данни на ООН към средата на 2021 надхвърлят 3300 души, като в това число влизат и 298-те жертви на сваления от руските сепаратисти малайзийски Боинг. Много по-голямата част от тези мирни жертви са дадени в първата година от войната – преди подписването на примирието в Минск. По онова време фронтовата линия се е местела произволно напред-назад, през множество населени места и цивилните жертви са основно от артилерийски обстрел между двете страни.

  Вижте какво разказва за началото на конфликта бившият Главнокомандващ на ДНР Игор Стрелков:

  „Аз натиснах спусъка на войната. Ако нашата част не беше преминала границата, всичко щеше да свърши, както в Харков или Одеса. Щеше да има няколко десетки убити, изгорени, арестувани. И това щеше да бъде краят.“

  „Игор Стрелков също така разказва, че руските военни, за които се твърди, че са били в Донбас по време на „отпуск“, са изиграли важна роля във военните действия.“

  Стрелков: аз натиснах спусъка на войната в Донецк
  Стрелков: аз натиснах спусъка на войната в Донецк

  Още по темата – самият Денис Пушилин – след 2018 година Председател и Главнокомандващ на ДНР признава в интервю, че всички решения за ДНР са се вземали от „Единна Русия“ и от Президента Путин.

  Пушилин: 8 години всички решения за Донецк се взимаха от Единна Русия и от Путин
  Пушилин: 8 години всички решения за Донецк се взимаха от Единна Русия и от Путин

  Още един въпрос – защо Русия не анексира ДНР и ЛНР и не спря до там? Това щеше да е напълно достатъчно за да се спре кръвопролитието. Защо започна нечувана пълно-мащабна война в Европа? И не само – чертаят се планове и се издигат призиви агресията да продължи и в Полша, Прибалтика, Румъния, Словакия, Чехия, Унгария, България.

  За 25 дни война в Украйна са загинали вече над 120 деца. Дали в Кремъл вече са решили още колко хиляди украински деца трябва да убият за да отмъстят за последните 8 години? Нито през последните 8 години, нито сега щяха да умират десетки хиляди ако Москва не се беше намесила във вътрешните дела на независима Украйна.

  След 24.02.2022 се появиха стотици видеа от окупираните територии в източна Украйна, на които украинците протестират и с голи ръце се изправят срещу руския окупатор. Те не носят руски знамена, а украински и не посрещат руските войски с цветя. Това са все окупирани населени места, в които се предполага да има 100% „руско-говорящи“. Например окупираният Херсон. Защо, ако „руско-говорящите“ украинци са били потискани от „нацисти“ и „наркомани“ – никой не посреща руснаците като освободители? Защо руско-говорящият Харков се бие със зъби и нокти? Защо Мариупол не се предава?

  Протест срещу руския окупатор в Херсон
  Протест срещу руския окупатор в Херсон

  Още въпроси – защо милиони украинци бягат на Запад, а не на Изток в Русия? Бежанският поток към Русия е 70-80 хиляди. В много случаи това са хора, които нямат избор защото руската армия отказва да гарантира коридори за евакуация от населените места на Запад, а само на Изток в Русия.

  „Нацистите“ и „наркоманите“ са само във фантазиите на Путин, който от две години седи в бункера и никога не е ползвал Интернет. Цялата информация за света Путин черпи от едни папки, в които услужливите генерали от ФСБ и ГРУ слагат информация, която пасва на представите на Шефа за света.

  Източник: Новости СВЕРХДЕРЖАВЫ

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss