петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Запис на разговор между руски олигарси близки до Путин: „Той е Сатана“. „Отнеха бъдещето на страната“.

  Преди две седмици в социалните мрежи се появи запис на телефонен разговор между продуцента (и довереник на Владимир Путин на последните избори) Йосиф Пригожин (да не се бърка със собственика на ЧВК „Вагнер“ – Евгени Пригожин) и бившия руски сенатор и милиардер Фархад Ахмедов. Веднага след това, Пригожин побърза да запише видеообръщение, в което нарече записа фалшив и развълнувано, с пресипнал глас каза, че „днешните технологии, невронните мрежи, дават възможност да се фалшифицира не само глас, но и разговор“. По-късно той уточни, че „някои моменти“ от разговора му с Ахмедов са истински.

  В самия разговор първите няколко минути събеседниците говорят на отвлечени теми, но след това малко повече от половин час обсъждат войната. Признават, че войната е безсмислено проливане на кръв и никой не знае за какво воюва.

  Критикуват и псуват и кремълските чиновници, и военното командване, и лично Путин, наричайки ги измет и престъпници.

  Обсъждат колко съсипана и разграбена е Русия и как Путин е отнел бъдещето на страната. В контекст наричат Путин „Сатана“. Предричат, че Русия върви по пътя на фашистка диктатура.

  Имах две бавачки тук за децата, по дяволите. Плачат от сутрин до вечер – децата им са там на война. Не знаем, казват, ще оцелеят ли, няма ли да оцелеят, за какво се бият, защо по дяволите, са там? И така ми казват – знаете ли, такива прости руски жени – ако ни бяха нападнали, и ние самите ще отидем на война, но не…

  „Той я сдаде държавата. И няма къде да ходим. Ще се прецакаме. Нямаме шибани опции. Тоест, дори и да изперка и да натисне копчето, мамка му, целият народ няма бъдеще и при този сценарий. Това е всичко. Прецака ни всички в устата, по дяволите.“

  „Ама как така, не знам! Започваш нещо. Не го завършваш. Осираш се. Така че защо си го започнал?“

  Обсъждат санкциите срещу Русия и олигархията и признават, че всъщност санкциите работят.

  Пълната версия на аудио-записа тук: https://www.facebook.com/100090205833723/videos/597141115358981/

  Следват интересни извадки от стенограмата на разговора в превод на български – пълната версия тук: https://zona.media/article/2023/03/26/yosya.

  Подробно разследване относно споменати факти и локации в записа, които недвусмислено потвърждават неговата автентичност и напълно изключват възможността за генериране от AI: https://twitter.com/lcshtn/status/1640242959432966145?s=20

  Ахмедов: Има междуособици, борба за власт, която …

  Пригожин: Слушай, те се обединиха – Игор Иванович, Сергей Викторович и Золотов. Те обвиняват Шойгу за всичко. Наричат ​​го глупак – зад гърба му, разбира се. И те имат за задача да го съборят, мамка му. Но за сега не го правят – но момента назрява. Да, но понеже някой трябва да бъде виновен. Тук Чемезов играе голф, мамка му, не му пука, той управлява ВПК, мамка му. Той е шибана кучка… Те са най-долните хора. Моето мнение е просто: те се държат като крале, като шибани богове. Те са долни създания, това ще ви кажа. Нямам какво хубаво да кажа за тях. Те са мерзавци, по дяволите.

  Ахмедов: Те имат колективна вина. Всички са на върха, всеки отговаря за сектора си.

  Пригожин: Сто процента, да.

  Ахмедов: Всички сектори са прогнили. Нито един … Разправяше ни (Путин), че значение има само армията, но се оказа, че и армия няма…

  Пригожин: Това е просто шибано, просто… Толкова съм шибано разочарован. Аз съм тази публика, по дяволите… Просто съм в шок, по дяволите.

  Ахмедов: Е, ще издържат или не? Това е въпросът.

  Пригожин: Не знам.

  Ахмедов: Те прецакаха положението. Прецакаха държавата. Всички се прецакаха. Всички се прецакаха.

  Ахмедов: Прецакаха ни, нашите деца, тяхното бъдеще, тяхната съдба, по дяволите, разбираш ли?

  Пригожин: Да. Те са, честно казано, за да бъда честен, тогава, разбира се, те са престъпници, по дяволите, какво друго, по дяволите.

  Ахмедов: Да. Ние по някакъв начин вече сме живели, слава Богу, виждали сме повече от едно сътресение, но не сме виждали нещо подобно.

  Пригожин: Да.

  Ахмедов: Ама как така, не знам! Започваш нещо. Не го завършваш. Осираш се. Така че защо си го започнал?

  Пригожин: Вижте, те са ебаси колко креативни… биха ги, загубиха от „Квартал 95“ (комедийното ТВ шоу, в което участваше Зеленски във времената на актьорската си кариера, бел. ред.), мамка му! И това, че сега казват, че тези, или онези (НАТО), се бият срещу тях, те самите им дадоха повод! Вкараха го в тези глупости. Сам се вкара в това. Ако трябва да бъда честен… Е, по дяволите, щях да спра, да получа Нобеловата награда и да отида по дяволите. Така или иначе съм се отказал от страната си, по дяволите. Той я сдаде държавата. И няма къде да ходим. Ще се прецакаме. Нямаме шибани опции. Тоест, дори и да изперка и да натисне копчето, мамка му, целият народ няма бъдеще и при този сценарий. Това е всичко. Прецака ни всички в устата, по дяволите.

  Ахмедов: Да, да, толкова години… 22 години! Държавата можеше да бъде… За 30 години Дубай се строи, мамка му. Дубай е построен за 30 години. Над 40, нали? За 40 години, по дяволите. Би било възможно да се съгради държава!

  Пригожин: Чакай. Отиваш на „Палмата“, гледаш „Палмата“. „Палма“ е построена за осем години! (известният изкуствен остров в Дубай, бел.ред.)

  Ахмедов: Да. Какво по дяволите построихме, какво по дяволите направихме? Медведев казва – дърва за огрев, въглища – не ни трябват, всички имаме газ, по дяволите. Глупости, по дяволите. В Тува (руска област в южен Сибир, бел.ред.) 90 процента от хората се греят с въглища и дърва, мамка му. В Бурятия същия хуй. Общо взето, мамка му, все едно не е от тоя свят, мамка му.

  Пригожин: Измет. Измет.

  Ахмедов: Излъгаха всички, мамка му. Просто мерзавци, просто измет, по дяволите. И проливат кръвта на невинни хора, по дяволите.

  Пригожин: Отнеха бъдещето на страната.

  Ахмедов: Имах две бавачки тук за децата, по дяволите. Плачат от сутрин до вечер – децата им са там на война. Не знаем, казват, ще оцелеят ли, няма ли да оцелеят, за какво се бият, защо по дяволите, са там? И така ми казват – знаете ли, такива прости руски жени – ако ни бяха нападнали, и ние самите ще отидем на война, но не…

  Пригожин: Слушай. Има още една грешка. Знаете ли коя? Аз ще ви кажа. Украинската грешка изглежда така: те не трябваше да следват пътя на забраните, трябваше, напротив, не да забраняват, а да се отварят. И по този начин биха спечелили повече, отколкото щяха да загубят.

  А те започнаха да поставят хора в черни списъци и по този начин да стават като тях и да му дадат повод да твърди, че руснаците са ненавиждани. Те, напротив, трябваше да приемат руския език. Забраняваш това, ти това и това. А той взема и позволява. Той приема и позволява. Той приема и позволява. Те не биха имали избор, разбираш ли? А той самият напротив… И все пак, разбираш ли, хората в държавата са в ролята на зомбита. Тоест като цяло той не разчита на елита. Не му пука за елита. Той…

  Ахмедов: Не му пука за нищо. И за хората не му пука на него. Той е Сатаната, по дяволите.

  Пригожин: Да.

  Пригожин: Разбирате ли какъв е проблемът? В хаоса и търсенето на виновници – те си спасяват задниците, защото вече не може да се оправдават пред обществото, разбирате ли? Вижте, китайската политика, колко е гениална…

  Ахмедов: Никого няма да разжалва, това е сигурно. Липсват му такива принципи. Той е главнокомандващият, той отговаря за всичко, той разбира, че смяната на Шойгу е проста работа, по дяволите. Но тази смяна няма да промени нищо. Няма нищо лично. Той просто разбира, че ще му бъде търсена отговорност за всичко.

  И да смени единия, втория – сега е под натиск, под натиска на групи, които са под него, защото той няма глава, по дяволите. Вечер гледам филма „Освобождение“. Помниш ли, това е стар шибан филм?

  Пригожин: Да.

  Ахмедов: Ама как по дяволите ръководеше Сталин! Той слушаше всички, по дяволите. Каква система е било, по дяволите! И какво е сега? Никаква, по дяволите! Всичките генерали, всички натежали, нагиздени, по дяволите. Всичките им деца бизнесмени, по дяволите! Къде са кирките, къде са униформите, къде са оръжията, по дяволите, къде са ракетите, къде са танковете, по дяволите, къде ви е ВПК, по дяволите? Къде? Не.

  Всички се прецакаха, всички лапаха, по дяволите, всички го профукаха, по дяволите. Ако се биете, тогава се бийте, по дяволите. Дори не можеш да се биеш, по дяволите! И защо? Защото няма армия. Не могат да осигурят, няма идеологическа работа, мамка му.

  Женски глас: Всички крадяха.

  Ахмедов: Абсолютно всичко откраднаха, ограбиха цялата държава.

  Пригожин: Изобщо къде отива, изобщо не е ясно.

  Ахмедов: Всички крадат, мамка му.

  Пригожин: Да.

  Ахмедов: Ще има фашизъм, това ще стане, военна диктатура. Вижте, това е посоката, където всичко свършва.

  (за санкционните списъци, бел.ред.)

  Пригожин: Не бих продавал имоти в Лондон, не съм продал имоти и в Швейцария. И мисля, че самото отнемане на имота ще бъде трудно. Разбираш ли? Няма значение…

  Ахмедов: Не, не могат да го вземат, да. Това може да стане само по съдебен път. Писах за това. Дори писах официално, писах публично.

  Пригожин: Да, да, парите могат да бъдат взети, но имотите не могат.

  Ахмедов: Парите също. Както и да е, не като тях, не си държавен служител, не си се занимавал с петрол, газ, не си заемал публична длъжност, мамка му.

  Пригожин: Да, но въпреки това се опитват да ни вкарат в списъците, че като че ли ги подкрепяме.

  Ахмедов: Той прецака всичко! Петрола, по дяволите. Цената на Urals е на шибаните $35 плюс преди шибаните 30 процента отстъпка. Газ – мамка му, 40 на сто от произведения газ не е продаден. Не можем да продаваме злато. Въглищата не вършат работа. Не мамка му, по дяволите. Не мамка му, по дяволите. „Имаме Менделеевата таблица, ще оцелеем“ казва Той, по дяволите! И къде? Кажи ми! И това е още началото. Айсбергът се топи, по дяволите, и то сериозно. Дори айсбергите се топят, дори айсбергите. Не говоря за…

  Колко струва тази война всеки ден, колко невинни хора страдат там? Толкова много кръв се проля, шибан брат срещу брат. За какво? За какво, по дяволите? Справяхме се страхотно, по дяволите. Неразработена земя, по дяволите, имаме земи в цяла Русия, по дяволите, 86 субекта, по дяволите, вземете го и го направете, майната му. Създайте условия. Нека хората работят, печелят, живеят, просперират, по дяволите, в просперитет, просперитет, по дяволите. Но.. НЕ, по дяволите, казва имало било ЗАПЛАХА! по дяволите, ВЪНШНА, по дяволите. И всички влязоха в НАТО, мамка му, всички околовръст, мамка му, и всички са по границата, мамка му, и ще стрелят. ЕБАСИ далновидната политика, по дяволите.

  Пригожин: За съжаление, да…

  Ахмедов: Знаеш ли, Йоска, запомни – не дай си Боже да попаднеш под санкции. Ако те ударят, това е един проблем. Ако ги нарушиш, или се опиташ да нарушиш санкциите, тогава вече става сто пъти по-зле. Те следят всичко, всички движения. Всичко. Има цяла машина. Дори се захванах подробно, работих с всичко това … (Въздишка.)

  Ахмедов: Чуй ме, Йос. Ако има някакъв шанс да те санкционират, продавай, майната му, всичко. Всичко ще бъде запорирано. Те знаят всичко, знаят всичко за нас и не знаят нищо хубаво – само лошото. Те ще ровят в мръсното ни пране, ще намират, откриват, идентифицират, локализират, замразяват – и тогава ще те завлекат и така нататък, и така нататък. Така, чуй ме. Не е нужно да продаваш Швейцария, но определено може да продадеш Лондон, защото ще отнеме много време, по дяволите. Това няма да свърши скоро, ще има вълна след вълна. Продай го, майната му, забутай го някъде в Дубай, майната му, пари – това е всичко. Въпроса е решен.

  Пригожин: Трябва да напусна Лондон, мислиш ли?

  Ахмедов: Да, излизай, излизай. Слушай ме. Облаците няма да се разсеят скоро.

  (става ясно, че яхтата на Ахмедов е арестувана в Германия, бел.ред.)

  Ахмедов: Да, разбирам, жалко. Съжалявам и за лодката, по дяволите, жалко беше, една трета от картините и т.н. Всичко го няма, майната му. Лодката още не е заминала, но кой знае, по дяволите. Четири години съм в Дубай. Вече мина година…

  Пригожин: Трябваше я закарате в Дубай. Обаждате се на техниците и в Дубай – по-добре щеше да го направите. Би било по-скъпо, да.

  Ахмедов: Да, сега бих ремонтирал в Дубай, да. Но синът беше този, който ме посъветва, че където е направена яхтата, там трябва да се ремонтира. Мислех, че дори съм решил този въпрос с минус за себе си, както се сещате, с жена ми там и тези копелета.

  Пригожин: Трябваше да я закарате в Турция, в Турция или да я оставите в Дубай и да ремонтирате там …

  Ахмедов: Да, кой да знае, кой знаеше за това на 24 февруари? Кой знаеше? Йоска, това е нашият живот, това е нашата съдба. Не можем да върнем времето. Кой знаеше? Хората имат по 35 шибани ярда там, шибани замразени. (запорирани руски яхти от по 35 ярда, бел.ред.) Не могат да мръднат, по дяволите. Кой да знае, че той, без да се замисли, ще реши такова шибано нещо. Той прееба всички. Всички и всичко. Цялата държава, всички хора, по дяволите. Не става въпрос за парите, по дяволите. Въпросът е за морала, психологията.

  Пригожин: Първо, той погреба руския народ, по дяволите.

  Ахмедов: Да, той погреба целия руски народ, по дяволите, по дяволите, и то за дълго, по дяволите. Кога ще се отървем от това и така нататък? Това е братоубийствена война, по дяволите братоубийствена.

  Източник: https://zona.media/article/2023/03/26/yosya

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss