петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Властелина на пръстените

  Точно както Владетеля на Мордор във „Властелина на пръстените“ подчиняваше човешките царства чрез вълшебен пръстен, така и Путин, чрез виртуалните си политики властва над руснаците, държи в страх света и zомбира „полезните идиоти“ в ЕС. Но когато този пръстен е унищожен в края на трилогията – тогава и самият Мордор рухва в пламъци.

  Путин и руската машина за тотална пропаганда владеят до съвършенство изкуството да продават приказки, митове и легенди – както вътре, така и извън Русия. Особено податливи на този кален поток са държави като България – десетилетия наред тровени от най-невръстна детска възраст с легендата за нерушимата българо-съветска дружба, за непобедимата и могъща Русия. Русия, грижовният брат, който ни е „освободил“ минимум три пъти до сега!

  Години наред не минаваше ден без в десетки български медии и сайтове да не се появи информация за поредното „безаналогово“ оръжие, което Русия тества или разработва или въвежда на въоръжение.

  Заливаха ни потоци розови спомени от добрите, стари времена на СССР в стил „какво ни отне демокрацията“. Планини конспиративни теории за неизбежния край на „гнилия Запад“ и „историческата“ роля на Русия да защити славянството от „колониализма“ и „моралния упадък“.

  Русия жънеше „победи“ в Космоса, строеше база на Луната, догонваше технологично Запада, постигаше допингови победи в спорта, градеше индустрия и разработваше Сибир, премахваше бедността, строеше могъщи съюзи и геополитически „полюси“, ставаше от колене и изправяше снага под увереното и далновидно ръководство на Владимир Владимирович.

  Всичко това рухна като кула от карти след началото на войната с Украйна.

  Виртуалната политика беше пометена от реалностите на войната.

  Ако Путин не беше започнал войната – как изобщо някой би предположил какъв бардак представлява всъщност руската армия? Колко разграбена и технологично изостанала е руската военна техника и оборудване? Колко некадърно е руското командване?

  „3-дневната“ война се проточи над половин година, Запада не се огъна и помага на Украйна с оръжие и разузнаване. Към октомври ВСУ вече е в настъпление, отвоюва Харковска област и напредва в Луганска и Херсонска област.

  Ако не беше войната – щяхме ли да видим тези видеа на руски войници от затънтени краища, които не могат да повярват, колко масово украинските села са асфалтирани?

  Ако не беше войната – щяхме ли да видим хилядите сцени на мародерство – руски войници нарамили перални, битови уреди, покъщнина – дори тоалетни чинии? Колко „богато“ трябва да живееш за да нарамиш тоалетна чиния?

  Руски танк в Украйна с награбена покъщнина
  Руски танк в Украйна с награбена покъщнина

  Ако не беше войната – кой би предположил, че само преди 20-ина дни Путин ще бъде унижен от абсолютно всички лидери на азиатски държави на срещата на ШОС в Самарканд, които до един го накараха да ги чака на крак за двустранните срещи?

  На всичкото отгоре НАТО се разшири с още две държави, дори самата Украйна подаде заявка за членство. Нещо нечувано до преди 6 месеца. Никой не гледа вече сериозно на „червените линии“ на Кремъл. Вместо да се парализира от страх, Запада делово чертае планове кой, какво, как и къде да бъде изтрито от лицето на земята в случай на употреба на ядрено оръжие от страна на Русия.

  В крайна сметка Путин и неговата клика станаха жертви на собствената си пропаганда. „Пръстена“, който бяха изковали за да властват отрови самите тях. Повярваха, че разполагат с 2-рата армия в света. Повярваха на легендата на ФСБ за Украйна. Повярваха в слабостта, упадъка и декадентството на Запада. Повярваха, че Китай ще помага на всяка цена. Повярваха, че имат много съюзници в Азия, а половината население на планетата ги „подкрепя“.

  Богдан Велински.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss