понеделник, април 15, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  В Донбас пристигна „Готвача на Путин“ лично да координира „вагнеровците“.

  Путин е изпратил своя приближен олигарх в зоната на военни действия, за да координира лично действията на наемниците от „Вагнер“. „Готвача“ Пригожин е основател и собственик на частната армия от наемници „Вагнер“.

  Евгений Пригожин лично ще координира бойците на своята частна армия „Вагнер“ в Донбас. До момента мисията им е пълен провал.

  Това съобщава медията на Ходорковски „Можем объяснить“ (МО).

  Пригожин е пристигнал в зоната на военни действия от името на Кремъл и от него се очаква, „вагнеровците“ да вземат в плен някой от ръководството на Украйна или дори да успеят да ликвидират Президента Зеленски.

  Депутатът от „Единна Русия“ Виталий Милонов публикува снимка във „ВКонтакте“ на Пригожин. Предполага се, че снимката е направена в Донецка област – по точно в нейната окупирана част.

  От МО обясняват, че до момента мисията на „вагнеровците“ е била неуспешна. По-рано медиите писаха, че бойците на ЧВК (частна военна компания) са получили радиоактивно заразяване в зоната на Чернобил по време на окупацията на Киевска област.

  Таксите за участие на наемниците в конфликта в Украйна са многократно по-ниски от ставките във военните зони в Африка и Сирия. По тази причина вербовчиците на „Вагнер“ са занижили критериите многократно и се предпочита количеството, пред опита и уменията.

  Принципно, новите попълнения на „Вагнер“ не получават комплексна бойна подготовка присъща на професионалните национални армии. Разчита се, че бойците вече имат такава от участие в конфликти, като кадрови военни или от силите за сигурност.

  Бойците на ЧВК „Вагнер“, които в Украйна са около 2 хил. нямат забележим принос в бойните действия. Първо са твърде малко на фона на сто хилядни армии, второ липсва им техника, и трето – липсва координация с основните сили и опит в толкова комплексна война с фронт от 2-3 хил. километра.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss