петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Мрачна вълна „черносотници“ се надига срещу Путин.

  Черносотници е събирателно название на представителите на консервативните, антисемитски, монархистки и православни кръгове в Руската империя, които активно се противопоставят на Първата руска революция, избухнала през 1905 г. Първоначално те се самонаричат „истински руснаци“, „патриоти“ и „монархисти“, но след това по името на Кузма Минин, извел Руското царство от т.нар. „смутно време“, добиват това си прозвище.

  В последните години Путин се постара да прогони, затвори, натрови, разстреля, подкупи и наплаши цялата палитра от опозиционери-демократи, либерали, партии, организации и свободни медии.

  И съвсем внезапно, в тези перфектно-комфортни условия Путин получи „нож в гърба“ от най-неочакваното място. От „гръбнака“ на собствения си електорат. В Телеграм групи, в мрежи от популярни блогъри, военни експерти, коментатори се надига опозиционна вълна на недоволство.

  След началото на войната, след позора за армията и провала на Путин широки слоеве от населението започнаха да роптаят. Това са 50+ годишни мъже, техните жени, понякога и децата. Кръгове от долните и средните чинове в армията, ФСБ, Росгвардия. Вероятно това са няколко десетки милиона руснаци. Това са най-горещите поддръжници на войната, които претърпяха и най-голямото разочарование.

  Според тях Путин е твърде мек защото се колебае да започне „истинска война“, а не тази половинчата „специална операция“. Тези хора искат да видят Украйна срината до основи, половината население прокудено и поне 5-6 милиона украинци избити. Те искат Русия да продължи започнатото и в Полша, и в Прибалтика и нататък – „на Берлин“!

  Бидейки почитатели на целия спектър популярни конспиративни теории (по ирония разпространявани от самата руска пропаганда по света и у нас) – тези хора вярват, че Путин или е подкупен от световния еврейски заговор, или НАТО го изнудва чрез дъщерите му или, че Путин е жертва на някакъв психически контрол наложен му от „тайното световно правителство, което управлява света“ и други подобни.

  Обвиняват Путин, че не е обявил пълна мобилизация. Обвиняват го, че се колебае да употреби тактическо ядрено оръжие. Ненавиждат висшият руски генералитет заради тоталната корупция и проявите на потресаващо бездарие и глупост. Открито се подиграват на Шойгу, наричайки го „фанарен генерал“. Възмущават се и изискват възмездие заради нивото на техническа обезпеченост на армията и липсата на модерно оръжие – като дронове например.

  Ако зависеше от тях, в Русия незабавно трябва да започнат масови разстрели и милиони да бъдат въдворени в ГУЛАГ. (досещате се вече аналог на коя българска партия е това ново руско движение)

  Неформалният лидер на „черносотниците“ е офицера от запаса Игор Гиркин-Стрелков. Бивш военен командир на ДНР, бивш офицер от ФСБ и горд подпалвач на войната в Донецк през 2014. Това е човека, който първи минава границата с въоръжен отряд служители на ФСБ и започва да овладява центровете на властта в Донецк.

  Стрелков: аз натиснах спусъка на войната в Донецк
  Стрелков: аз натиснах спусъка на войната в Донецк

  В момента Гиркин-Стрелков е най-популярният блогър в Русия на тема войната в Украйна. Той е боготворен от военните и от службите. По тази линия той получава подробна, неформална информация – информация за войната, която не се стеснява да огласява публично. Включително и множество от позорните провали на руската армия. Гиркин се превърна в редовно цитиран  източник дори и от украинските медии.

  Неотдавна Гиркин стига до там, че в ефир казва по адрес на Путин и Шойгу: – „Глупостта е съдба“.

  Последният, който публично си позволява изказване в такава тоналност по адрес на Путин беше опозиционният лидер Борис Немцов, който по-късно беше показно разстрелян от главорезите на Кадиров за назидание и като подарък за Путин.

  За разлика от Немцов, Гиркин си е жив и здрав и дори Кадиров не смее да му прати чеченци да му искат извинение пред камерите на мобилни телефони – както е прието в Русия.

  Гиркин е твърде популярен и ценен от военните и службите, на които самият Путин разчита – за да е възможно покушение или криминално обвинение. Поне за момента.

  Друг неформален лидер на „черносотниците“ е полковник Владимир Квачков – обвинен и осъждан за опит за покушение над Анатолий Чубайс. Той е смятан за враг, на враговете на Путин и за това – всичко му е било простено. Още повече, Кремъл не е имал нищо против Чубайс да бъде ликвидиран. След началото на войната и очевидните провали на „спец. операцията“ – Квачков отново става враг на Путин. Квачков е типичен руски нацист, анти-семит, който ненавижда всичко не-руско или анти-руско.

  Духовен баща на „черносотниците“ е Схимонах Сергей (Николай Романов). Схимонах Сергей  е преследван за екстремизъм самозванец и враг на официалната руска църква, който си позволява да пророкува края и разпада на царството на Путин. Той е основател на собствен фашизоиден ултра-десен-православно-ортодоксален култ. През годините дори изгражда и собствен манастир в дълбоката провинция на Южен Урал, който обаче е разрушен от ФСБ, а самият Романов е вкаран в затвора.

  Надигането на подобни тъмни сили в Русия говори за слабостта на Путин след 3-те месеца на „3-дневната спец. операция“.

  Друг очевиден факт е, че ако „черносотниците“ някога овладеят властта в Кремъл – то тогава ще можем само с „носталгия“ да си спомняме за времената на „либерала“ Путин.

  Източник:

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss