четвъртък, юни 20, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  На крайцера „Москва“ се съхранявала частица от Кръста Господен.

  Християнска реликва – частица от Кръста Господен – се е съхранявала на флагманът на Черноморския флот – ракетния крайцер „Москва“. Това е заявил на 26.02.2022 пред ТАСС протойерей Сергий Халюта, декан на Севастополския окръг на Руската православна църква.

  Предаване на частица от Кръста Господен за съхранение на крайцера "Москва"
  Предаване на частица от Кръста Господен за съхранение на крайцера „Москва“

  Той обяснил, че реликвата е парче дърво с размери само няколко милиметра. Той се намира вътре в метален кръст от 19-ти век, който от своя страна се съхранява в специален ковчег.

  „Тази реликва беше в католическа църква, придобита е от московски покровители, които пожелаха да останат анонимни, и тяхната воля беше да я прехвърлят на флота. На крайцера „Москва“ има храм, където се извършват служби“, добави Халюта.

  Протойерейът уточни още, че реликвата вече е била предадена на командира на Черноморския флот на ВМС на Русия вицеадмирал Игор Осипов и сега се намира в щаба на Черноморския флот. Малко по-късно той ще бъде доставен на гвардейския ракетен крайцер Москва.

  Източник: https://tass.ru/armiya-i-opk/7837665

  Руското министерство на отбраната съобщи, че корабът е загубил устойчивостта си и е потънал при буря, докато е бил влачен на буксир към местоназначението си. Руската версия за инцидента е повреда на корпуса, причинена от пожар, предизвикан от детонация на боеприпаси.

  Реалистичната верися е, че две украински ракети „Нептун“ са поразили кораба и са поредизвикали детонация на боеприпаси, пожар и загуба на устойчивопост. Това е най-унизителната руска загуба във война от 1941 година насам. „Нептун“ са изцяло укрианска разработка и нямат общо с помощта от Еропа или САЩ. Това прави срама още по -голям.

  След събитията от тези дни и потъването на флагманът на Черноморския флот се налагат няколко версии:

  • или реликвата е била обикновен фалшификат;
  • или Господ и той се оказа нацист;
  • или Господ вече си е избрал, кой Владимир ще спечели войната;

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss