петък, октомври 18, 2024
spot_img
More

    ПОСЛЕДНИ

    Руската междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ с 6-ти провал от 7 опита.

    Руската междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ претърпя 6-ти пореден провал при изпитания от общо 7 тестови старта.

    Ракетата е поредното оръжие-чудо на Путин „без аналог“, която трябва да замени остарелите и с изтекъл срок междуконтинентални балистични ракети „Воевода“ („Сатана“ по натовските спецификации) от съветско време. Ракетата „Воевода“ е гръбнака на руските стратегически ядрени сили и безотказно носи дежурство от 70-те години на 20 век.

    Сателитни изображения на Maxar от 21 септември показват кратер с ширина около 60 метра в силоза за изстрелване на космодрума „Плесецк“ в Северна Русия, както и щети около района, които не са били видни на кадри от предишни прелитания.

    „По всичко личи, че това е бил неуспешен тест. Има голяма дупка в земята“, заяви Павел Подвиг, анализатор от Женева, който ръководи проекта за руските ядрени сили.“Имало е сериозен инцидент с ракетата и силоза“.

    Ракета "Сармат"
    Ракета „Сармат“

    Руското министерство на отбраната не е съобщавало за планираните тестове на „Сармат“ през последните дни.

    35-метровата ракета „Сармат“, известна като „Сатана II“, има обсег от 18 000 км и изстрелващо тегло от над 208 тона и може да носи до 16 ядрени бойни глави.

    Това е и ракетата, с която Рогозин преди време заплаши България. Заради отказа на България да отвори въздушното си пространство за самолет на Лавров шефът на „Роскосмос“ заплаши България с ядрена ракета. „С какво е добра „Сармат“? Няма да иска съгласие за полет от страхливите българи…“

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    Don't Miss