петък, октомври 18, 2024
spot_img
More

    ПОСЛЕДНИ

    Жените на руските мобилизирани се оказаха „чуждестранни агенти“

    Властите в Русия присвоиха статут на „чуждестранен агент“ на движението „Път към дома“, чиито активисти се стремят към връщане на мобилизираните от фронта и прекратяване на войната с Украйна. Министерството на правосъдието заяви, че организацията е разпространявала „неточна информация, насочена към създаване на негативен образ“ на Русия и нейните въоръжени сили, както и материали от „чуждестранни агенти“.

    Освен това ведомството обвини съпругите на мобилизирани, които формират основния гръбнак на движението, в призоваване към участие в неразрешени акции и разпространение на „неточна информация“ за решенията и политиката на руските власти.

    По същите причини Министерството на правосъдието включи една от основните активистки на движението Мария Андреева в списъка на „чуждите агенти“. Преди това тя каза в интервю на журналистката Катерина Гордеева, че „Пътят към дома“ е независима структура, която не се контролира и не се финансира от никого. „Правим това, просто защото за нас е важно нашите близки да са живи. Никога не сме правили публикации за дарения, такси – абсолютно нищо. Лесно се проверяват всички наши сметки“, каза Андреева, като оцени силата на движението на 50 хиляди души.

    Активисти в Telegram канала нарекоха решението на Министерството на правосъдието абсурдно, придружавайки публикацията с множество нецензурни изрази и характерна комбинация от три пръста. „След толкова много месеци открити заплахи и глупости, подхвърляни срещу нас в медиите, властите най-накрая взеха окончателно решение. Сега и ние сме агенти на „рептилите“ и врагове на режима. Чудя се дали ще има доказателства? Разбира се, че не. „Път към дома“ никога не е бил финансиран от никого 😑 Лудостта и страхът стават все по-силни“.

    „Път към дома” няма да спира работа заради новия си статут. „Нямаме намерение да спираме. Нашите роднини все още са в смъртна опасност, под управлението на „патриоти“ на Русия и „приятели“ на държавата“, подчертаха съпругите на мобилизираните.

    Източник: https://www.moscowtimes.ru/2024/05/31/minyust-obyavil-inoagentom-dvizhenie-zhen-mobilizovannih-put-domoi-a132597

    Latest Posts

    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    Don't Miss