понеделник, април 15, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  ОДКБ – Руската версия на НАТО от AliExpress се пука по шевовете

  ОДКБ – Организацията по Договора за Колективна Безопасност е руската версия на НАТО. В него членуват Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.

  Ще се придържаме към сухите факти от последните 10-15 дни – първата половина на месец септември 2022.

  1. Армения умолява на колене някой да я защити от азербайджанското нахлуване от началото на септември 2022, но всички останали от ОДКБ се правят, че нищо не се случва. Руският „миротворчески“ контингент беше първият, който опразни позициите при вида на настъпващите азери. Като допълнителен бонус се появяват и новините, как в същото време Лукашенко се прегръща и целува с азерския Президент Илхам Алиев.
  2. В периода 10-15 септември, 2022 Киргизия и Таджикистан започнаха военни действия и боеве по протежение на общата си граница с употреба на едрокалибрено и тежко въоръжение. Това са държави членки на един общ отбранителен съюз, които поставят началото на нова локална война.
  3. Казахстан обяви, че прекратява членството си в ОДКБ считано от 2023 година.

  ОДКБ беше съюз създаден от Путин и негова лична гордост. Новият полюс в Световния ред. Нож забит в сърцето на НАТО. Съвсем скоро всичко ще замине на бунището на историята – поредна брънка от разпадащата се кула от карти.

  Богдан Велински.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss