петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Русия ще се опита да постигне примирие. По възможност – веднага.

  За момента Русия има остра нужда от примирие. Примирието не означава край на войната, а подготовка за следващата фаза. Прозорецът за постигане на примирие е в следващите 2 месеца. Примирието е необходимо по три + една причини (четвъртата причина е бонус).


  1) Русия трябва да намери дронове – големи количества дронове. Това е въпрос на живот и смърт. За подобна деликатна доставка се иска време. В сегашната ситуация загубите от липсата на дронове са катастрофални, а артилерията е на практика „сляпа“. Така руската армия губи основното си предимство на полето на боя – артилерията и неограничените запаси от муниции.

  2) Руската армия страда от остра липса на хора – както пехота, така и специализиран персонал – танкисти, разузнавачи, артилеристи, пилоти и т.н. Нужна е мобилизация и подготовка на нова армия за следващата фаза. Подготовката на нова 300 или 500 хилядна армия отнема минимум 3 месеца и то при огромно натоварване и късмет.

  3) Примирието е необходимо за организация на бърза анексия на временно окупираните украински територии и изграждане на стабилни фортификации по границата на сегашния фронт. Анексията ще постави пред свършен факт западната коалиция и пак ще могат да се чертаят „червени линии“ и да се плаши с употреба на ядрено оръжие, ако Украйна се опита да освободи земята си.

  4) Украйна няма да приеме примирие в момент, когато най-сетне е постигнат паритет и в ход е подготовка за контра-настъпление. Всичко това благодарение на западните оръжия (HIMARS) и тежките загуби на руснаците от началото на войната, когато в самоубийствена атака бяха хвърлени най-боеспособните руски части. Например, освобождението на Херсон е една напълно постижима цел и то в рамките на месец.

  От друга страна – целия свят иска мир и по възможност да се върнат добрите стари дни с ниска инфлация и бумтяща икономика.

  Съответно, предлагайки примирие, което Украйна ще откаже Русия се надява на това, много държави да прекратят военната помощ за Украйна. Ясно е защо – ето – Русия иска мир, а войнолюбците от Украйна отказват!? Защо да им помагаме повече?

  В комплект върви и нова невиждана руска информационна атака, която вещае на Европа студена зима, инфлация, глад, мизерия и изобщо – нов апокалипсис. Целта е проста – наплашените западни общества трябва да бъдат убедени, че Украйна е в дъното на проблема със скъпия бензин, хляб и спрения газ от Газпром.

  България е христоматиен пример колко добре работят тези балалайки при добра организация от тролове, мрежи от сайтове, Копейковци, „говорещи глави“ и четири-хилядници по телевизиите.

  Не на последно място – самото украинско общество трябва да бъде спечелено за примирието! Как? След вероломната агресия? след Буча? след Мариупол? след толкова масови убийства и разрушения причинени от руската армия?

  Много просто – с още масови убийства! Това е логиката на терористите! С още безразборни руски ракетни удари по граждански обекти, които целят нови и нови невинни жертви. С още убити деца. Украинците трябва да бъдат тероризирани, ужасени, уморени, деморализирани и когато примирието предложено – самото общество да окаже натиск на Управляващите кръгове в Киев да приемат.

  Путин има една проста цел в тази война – Украйна да престане да съществува, (тази „измислена“ държава) а украинците да бъдат или порусначени или прогонени или разселени по далечните краища на РФ.

  И така до следващата война – в Прибалтика, Молдова, Полша и докъдето стигнат силите. Путин няма да спре, докато не получи или всичко, или Руската федерация не последва съдбата на СССР.

  В момента руската армия е по-слаба, отколкото беше преди 24 февруари 2022. Това предимство не бива да бъде проигравано по толкова глупав начин!

  Едно е ясно – Путин разбира само от юмрук в зъбите.

  Богдан Велински.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss