четвъртък, юли 18, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Масови изнасилвания на украинки от руските окупатори в Буча. Украинки държани като робини в импровизиран публичен дом.

  Продължават да се разкриват ужасяващи факти за изнасилвания на украинки от руските окупатори. Омбудсманът на Украйна Людмила Денисова разкри шокиращи подробности. Украинки са държани насила в импровизиран публичен дом и принуждавани да проституират.

  В коментар на NYT тя отбеляза, че е записала ужасяващи случаи на сексуално насилие от руските войски в Буча и други градове. Така група жени и момичета в предградията на Киев са били държани в мазето на къща в продължение на 25 дни и системно изнасилвани. По думите й девет от тях са бременни.

  Окупаторите прибягват до насилие като отмъщение за украинската съпротива, а руските войници използват изнасилването като оръжие срещу жените в Украйна.

  Журналисти от Би Би Си записаха показания и доказателства от първа ръка за изнасилвания на украински жени от руските окупатори.

  В тих селски район на 70 километра западно от Киев медиите разговаряха с Анна (името е сменено), на 50 години. Тя разказа, че на 7 март е била вкъщи със съпруга си, когато нахлул руски солдат. Заплашвайки с оръжие, той отвел жената в съседна къща, наредил й да се съблече и я изнасилил.

  „Докато той ме изнасилваше, влязоха още четирима войници. Мислех, че това е краят. Но те го отведоха.“, казва тя.

  Анна се върнала у дома и намерила съпруга си ранен в стомаха.

  „Опитал се е да ме последва, за да ме спаси, но е бил улучен от куршум“, каза тя и добави, че мъжът й не е могъл да бъде откаран в болницата заради сраженията, а два дни по-късно е починал от раните си.

  Анна не спря да плаче, докато разказваше историята си. Тя показа, къде тя и съседите й са заровили съпруга й – в задния двор на къщата. На гроба стои висок дървен кръст. Жената каза, че е в контакт с местната болница и получва психологическа подкрепа.

  На път от къщата на Анна журналистите чуха друга ужасяваща история.

  Местна жена е изнасилена и убита, а съседи казват, че нейният убиец е мъжът изнасилил Анна. Жената била на 40 години. Изведена е от къщата и е държана в спалнята на съседна къща. В спалнята, по матрака и одеялата има големи петна от кръв. Нещастната жена е била изнасилена и гърлото й е било прерязано, заровена е в градината на къщата.

  Ден след посещението на журналистите, полицията ексхумира тялото й. Води се разследване. Тялото е открито голо, с много дълбок разрез на гърлото.

  Андрей Небитов, началникът на полицията в Киевска област, говори за друг случай, който разследват в село на 50 километра западно от Киев. В къща в края на селото живеело тричленно семейство – жена на около тридесет години и тяхното малко дете.

  „На 9 март няколко войници от руската армия нахлуват в къщата. Съпругът се опитва да защити жена си и детето си. Застрелян е в двора на къщата си.“, казва Небитов.

  „След това двамата войници многократно изнасилват жената. Връщат се три пъти, за да я изнасилват. Заплашили я, че ако се съпротивлява, ще убият и малкото й момче. За да защити детето си, тя не се съпротивлява“ – разкрива началникът на полицията.

  Когато окупаторите си тръгвали, те изгорили къщата и застреляли кучетата на семейството. Жената успява да избяга със сина си и след това се объръща към полицията.

  По-рано 33-годишната украинка Наталия (името е сменено) разказва, че е била изнасилвана от пияни руски солдати в продължение на няколко часа. Освен това те екзекутират съпруга й в двора на къщата, която се намира в район близо Киев.

  Източник: https://www.unian.net/war/situaciya-v-zaporozhskoy-oblasti-okkupanty-sozdayut-narodnuyu-miliciyu-i-mobilizuyut-muzhchin-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11783112.html

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss