петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Буча. Изтезавани са както възрастни, така и деца.

  Людмила Денисова, комисар по правата на човека призова Комисията на ООН за разследване на руските военни престъпления в Украйна да отчете и тези факти.

  В Буча, в подземия, са изгаряни очи, рязани са части от тела, измъчвани са до смърт не само възрастни, но и деца.

  Това съобщи във Фейсбук комисарят на Върховната Рада по правата на човека Людмила Денисова.

  „В град Буча, на улица „Яблунская“ 144, руските фашисти са създали същински подземия за изтезания. Според оцелелите това е бил щабът на кадировците. Разстрелвали са, изгаряли са очи, рязали са части от тела. Измъчвани са не само възрастни, но и деца. До смърт. Според информацията на градските власти общо в Буча към този момент има 360 убити цивилни, включително и най-малко 10 деца“, пише Денисова.

  Тя отбелязва, че в село Макаров, Киевска област, освободено от агресорите, са открити 132 екзекутирани – има както масови гробове, така и единични тела на загинали.

  Денисова съобщава, че в гората на изхода от Гостомел в посока Ирпен местни жители са открили прострелян автомобил заедно със семейство пътуващо в него.

  „Такива действия на руската терористична армия попадат в определението за престъплението „геноцид“ в съответствие с Конвенцията за предотвратяване и наказание на престъплението геноцид и член 6 от Римския правилник на Международния наказателен съд“, отбелязва украинският омбудсман.

  Денисова апелира към Комисията на ООН за разследване на нарушенията на правата на човека по време на руската военна инвазия в Украйна и експертната мисия, създадена от държавите-членки на ОССЕ в съответствие с Московския механизъм, да отчетат тези факти за военни престъпления и престъпления срещу човечеството на Руската Федерация в Украйна.

  Източник: https://www.unian.net/war/pytki-lyudey-v-buche-lyudyam-vyzhigali-glaza-otrezali-chasti-tela-muchili-vzroslyh-i-detey-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11779374.html

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss