четвъртък, юли 18, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Сирийци на Асад? Африканци от ЦАР? Какви „козове“ има Путин?

  В началото на 90-те беше премиерата на една забавна комедия (Cool Runnings), разказваща за премеждията на олимпийския отбор по бобслей на Ямайка. Нещо подобно се случва и в момента с идеята за сирийски бойци в Украйна.

  В отчаянието си Кремъл проси и настоява пред неколцината си останали съюзници за помощ. Кой с каквото може. Лукашенко да нахлуе и той в Украйна с поне една дивизия да помага при Киев. Китай да достави дронове и пакетирана храна за армията. (Колко унизително – 2-рата армия в света не може да изхрани войниците си) Асад да изпрати 16000 сирийски бойци, които да наклонят везните в полза на Русия. Централно Африканската Република и тя да помогне с неуточнен брой човекоядци…

  По същия начин и Tik-Tok войните на Рамазан Кадиров дон, пускаха страховити видеа от заминаването си за Украйна, дон. Резултатът към днешна дата е, че едното подразделение от близо 1000 бойци почти изцяло се пресели при Аллах. Остатъците от кадировските части в момента изпълняват функции на заграждащи отряди и екзекутират дезертиращи руски войници.

  Сирийски бойци на Асад, които Русия наема за война в Украйна
  Сирийски бойци на Асад, които Русия наема за война в Украйна

  Първо – дали Асад може да отдели 16000 или 20000 бойци? или всякаквите други фантазии, които руската пропаганда развява? (като например, че Русия имала вече списъци с 40000 доброволци от Сирия) Много малко вероятно. Армията на Асад не е многобройна и подобно количество хора може да застраши завоюваните вече от Асад позиции. По данни на разузнаването на Украйна до момента в Русия са пристигнали две групи от по 200 сирийци – обучават ги – едните в Беларус, а другите в Подмосковието.

  Второ – сирийците се оказват изключително нагли и искат парите авансово в американски долари. Поради санкциите доларите кеш в Русия не са в изобилие и това от само себе си ограничава възможностите да се докарат хиляди наемници от Сирия.

  Трето – има подозрения, че част от сирийците са съзрели в тази военна експедиция възможност да се измъкнат от ада на войната в Сирия и да попаднат в Европа по бързата писта – ако успеят да дезертират безопасно в плен при украинците.

  Четвърто – по това време на годината, за хора, които не са виждали сняг през живота си да воюват в окопи при минус 15 градуса? Срещу организирана, обучена, модерно въоръжена армейска сила с опит и детайлни познания за терена? С която самите руснаци не могат да се справят? Резултатът е предвидим.

  Вероятно поради тези съображения руснаците се опитват да „оползотворят“ сирийците, като ги обучават за артилерийски разчети – т.е. да ги включат в сриването на украински градове и геноцида над цивилното население. Резултатът ще е любопитен – колко ли приятелски огън ще отнесат руските войници от тези сирийски разчети?

  В крайна сметка – дори и по някакво чудо в Украйна да се появят няколко хиляди сирийци – то на фона на 200 хил. украинска армия и още 200 хил. Териториална отбрана – ефектът ще е нулев.

  Людоедите от ЦАР няма да губим време да ги коментираме.

  Източник: Олег Жданов, военен експерт.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss