четвъртък, юли 18, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Нов Афганистан!? Путин има три варианта. Или четири?!

  Автор: Антон Геращенко, украински политик и държавник

  Вчера Владимир Путин даде указание за привеждане на ядрения арсенал на руската армия в режим на пълна бойна готовност. Това заяви той по време на среща с Шойгу и Герасимов в Кремъл.

  С вдигането на залога Путин ясно показва, че през четирите дни на войната целите и задачите, които той е поставил пред военното командване не са постигнати и натискът трябва да се засили.

  Вчера (27.02) беше психологически преломен момент. Именно в неделя, 27 февруари, според изчисленията на Путин, той трябваше да произнесе реч на победител и да балалайка за успешно завършената военна операция и пълна победа. Именно за да съвпадне с тази планирана реч на Путин официалната руска медия РИА Новости пусна фашизоидна статия за тоталното превземане на Украйна от Русия.

  Но нещата не вървят по план още от първия ден на войната.

  След ракетната атака срещу военни съоръжения и военна инфраструктура на Украйна започна наземна операция, която почти веднага се препъна в яростната съпротива на украинските защитници.

  Унищожена руска техника от първите дни на войната в Украйна

  През първия ден руските войски не успяха да напреднат дълбоко в територията на Украйна, и бяха принудени да спрат. През следващите три дни се оказа невъзможно да бъде сломена съпротивата на украинските войски.

  Превземането на няколко малки града и консолидацията в покрайнините на Харков и Киев не може да се нарече успех.

  Огромно количество унищожена техника край Буча, близо до Киев.

  Според плана на Путин руските войски не трябваше да срещнат съпротива, а по-голямата част от Украйна трябваше да посрещне руските войници – ако не с хляб и сол, то поне покорно (както е прието сред крепостните руснаци).

  Освен това централната власт в Украйна трябваше да бъде заграбена, цялото украинско ръководство, което не избяга и не премине на страната на Путин, да бъде арестувано и отведено в Русия за по-нататъшен съдебен процес. Пропагандистките руски медии назоваха имената на украинските политици, които трябваше да бъдат съдени: Турчинов, Порошенко, Зеленски и още около 80 души, включително и аз.

  От понеделник, 27 февруари 2022 г., плановете се провалиха, войната заплашва да се превърне в продължителна и изтощителна и за двете страни и да донесе огромни жертви, включително сред цивилното население.

  Путин разбира, че на този етап всъщност е загубил и ако, подкрепени от доставките на оръжия от Запада, украинските войски преминат в контранастъпление – това ще бъде краят както за него лично, така и за цялата система на властта, която той създаде.

  Сега има три опции:

  първият е преговорите, при които след постигане на някакви минимални отстъпки Путин се обявява за победител. Украинската страна обаче, която вече има предимство, определено няма да се съгласи с това;

  второто е обща мобилизация и опит за изпълнение на плана с голямо настъпление на пълчища от войска и всички видове оръжия. Това обаче иска време и морето от кръв от всички страни ще се отрази много негативно  както в Русия, така и в света; и накрая

  третото е да се опита да сложи край на всичко, като започне ядрена война. Тогава или целият свят е в краката му, или планетата престава да съществува.

  Кой вариант ще избере, ще видим скоро.

  Бих заложил и на вариант 4, в бункера и да приключи като Хитлер.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss