петък, май 31, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Кадиров нов шеф на РосГвардия, а Золотов наследява Шойгу?

  Преди дни, придобилият световна известност владетел на Чечня и пръв сред васалите на Путин – Рамзан Кадиров пусна сълзливо видео, с което обяви, че може би се оттегля. Кадиров е известен с три неща – с частната си Тик-Ток армия, която стана за смях в Украйна, с това, че е над законите на Русия и че е мразен от абсолютно всички – най-вероятно и от самия Путин.

  Какви са версиите за мотивите в дъното този нов чеченски тик-ток сериал?

  Кадиров обявява, че може би е време да се оттегли/

  Кой беше този Кадиров?

  Кадиров е човекът, който държи в страх и терор цяла Чечня. Той е син на Ахмат Кадиров – един от многото командири воювали срещу Русия. Кадиров е мразен от абсолютно всички. В самата Чечня заради терора и убийствата на недоволни или несъгласни с неговото управление. На изтезания, гонения, убийства се подлагат целите семейства на жертвата.

  От руските чиновници по цялата страна заради разхищенията и грабежа на щедрите средства, заделяни от руския бюджет за Чечня. С руски пари той изгражда частна армия, строи си дворци и си купува баснословно скъпи спортни коли, издържа любовници и какво ли не.

  В Чечня съществува фонд „Ахмат Кадиров“, в който са длъжни да плащат месечен рекет абсолютно всички бизнеси базирани в републиката.

  Между Кадиров и Путин има сделка – Кадиров държи в желязна хватка Чечня, а Путин го снабдява с неограничено количество пари. Кадиров се е погрижил да отстрани или отстранява физически всеки един възможен конкурент в Чечня (заедно със семействата) и по този начин има ореола на безалтернативен. Практически той наистина няма с кого да бъде заменен! Всички останали са трупове.

  Рамзан Кадиров е над руските закони и се отчита лично на Путин. Това е причината да бъде мразен от всички в обкръжението на Путин. Той е извън властовите вертикали на Кремъл. На територията на Чечня няма власт нито една от силовите структури на Русия. В Чечня руските закони не са в сила. Опити на ФСБ да задържи чеченски криминални престъпници са завършвали с престрелка и жертви между ФСБ и частната армия кадировци. От години руските силови структури не смеят да припарят на чеченска територия.

  Рамзан Кадиров си позволява абсолютно всичко в публичните си изяви – да призовава за убийството на хора, да приказва неща звучащи скандално дори в Русия или в пълен разрез с думите на самия Путин, да напада по брутален начин близки на Путин хора – като Песков например преди няколко месеца.

  Най-важната част от пъзела – личната армия Кадировци.

  Кадировските сили наброяват около 10 хиляди бойци. Това по същество не е армия, а инструмент за лична безопасност, терор, изтезания и убийства. Въпреки, че са добре оборудвани подготовката им е много далеч от тази на редовна армия. Техниката, с която разполагат също не е на нивото на армейските стандарти. Бойните способности на тази армия се видяха в целия си блясък при странния опит да щурмуват Киев в първите дни на войната. Украинските сили ги разгромиха за 24 часа без остатък.

  Кадировци
  Кадировци

  Тази армия си спечели и прозвището „Тик-Ток армия“ заради множеството комични видеа, които кадировците качваха в социалните медии. На тези видеа се водеше бой и се превземаха празни панелки или се обявяваха несъществуващи победи. Общо взето, в един момент военните анализатори определяха, къде се намира руският тил по наличието на кадировците – те самите така и не успяха да бъдат накарани да отидат на предна линия. Това породи и известните конфликти с бурятите, които приключваха с престрелки между цели роти и жертви.

  Кадировците бяха и основни действащи лица в множество военни престъпления около Киев и на много други места от 24 февруари насам.

  Именно заради изброеното Кадиров е ненавиждан и от руските военни.

  Какво може да предстои след „оставката“?

  Рамзан Кадиров може би търси внимание по най-банален начин. Иска да напомни за себе си. В началото на войната Кадиров пускаше видеа и лъжеше за „победи“ дори повече от руското Министерство на отбраната. В един момент явно му забраниха тези волности и в последните два-три месеца последва „радио-мълчание“. Но са започнали да му липсва медийното внимание на придворните руски журналисти, последователите в мрежите и т.н.

  Друга версия е свързана с повишение. Не с понижение, а само и единствено с повишение. Така е, защото Рамзан Кадиров НИКОГА няма да се откаже от собствената си армия. Той разбира много добре, че без армия (при желание) може да бъде светкавично прибран, осъден, отровен или там каквото измисли ФСБ. Самите чеченци биха се радвали на който и да било друг поставен на негово място да властва и управлява.

  Единственият пост, който би отивал на Кадиров е Началник на РосГвардия. Това предположение е в контекста на скорошната среща между Путин и Виктор Золотов – досегашният началник на РосГвардия. На тази странна среща пред камери Путин задаваше въпроси и получаваше информация от Золотов все едно, че последният е вече министър на отбраната на мястото на Сергей Шойгу. Рано или късно Шойгу ще бъде хвърлен на кучетата и справедливо обвинен за провала на руската армия в Украйна – като снабдяване, технология, като изпълнение на задачи, окомплектовка на частите, корупция и т.н.

  Назначаването на Виктор Золотов за министър на отбраната би било огромен късмет за Украйна и за света, защото това е рядко тъп човек (всеки може да потърси негови култови изказвания и постъпки), чието единствено предимство е невероятната лоялност към Господаря. Цял живот Золотов е бил охранител и по-точно – личният телохранител на Владимир Путин (в периода 2000-2013 година). Под негово ръководство руската армия е обречена. От друга страна, няма престъпление, низост, мерзост, зло, садизъм, което Золотов да не би изпълнил по заповед на Путин. Ако трябва да се натисне ядреното копче – това е точният избор.

  Постът на началника на РосГвардия е много специфичен. РосГвардия е основен инструмент за потискане и терор на населението в Русия. Човекът на тази позиция трябва да е зависим от Путин и да няма никакви морални ограничения или съмнения.

  Рамзан Кадиров е идеален за изпълнението на абсолютно всяка престъпна и анти-човешка заповед.

  Бидейки вече отегчен от ролята на местен, макар и много богат феодал – постът в РосГвардия ще донесе на Кадиров нов блясък и място под прожекторите.

  Източник: https://www.youtube.com/watch?v=N5clMtmVUnM

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss