четвъртък, юни 20, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Генерали от ФСБ арестувани заради провала в Украйна

  Ръководителите на 5-то управление на ФСБ (Федерална Служба за Безопасност), което се занимава с външно разузнаване и отговаря за работата в Украйна, са поставени под домашен арест, съобщи на 11 март журналиста и специалист по службите и силоваците Андрей Солдатов, позовавайки се на източници.

  Според Солдатов става дума за ръководителя на службата Сергей Беседа и неговия заместник Анатолий Болюх.

  Тази информация е изключително важна в светлината на войната в Украйна. Не е широко известен факт, но Русия има цели три разузнавателни служби. Външното разузнаване, ГРУ и Управлението по „Оперативна информация и Международни връзки“ на ФСБ.

  Разузнаването на ФСБ се занимава основно с вербовка на агенти и про-руски политици, подривна дейност, шпионаж, саботажи. Например, Сергей Беседа беше човека до Янукович, който го съветваше и до последно се опитваше да го крепи на власт.

  Сред причините за репресиите са присвояването на средства, отпуснати за подривна и тайна работа в Украйна, както и умишлено невярна информация за политическата ситуация в Украйна. Накратко казано основната причина за арестите е провала в Украйна.

  Очевидно, на 16-ия ден от войната илюзорната реалност създадена от ФСБ се е сблъскала челно с фактите, които вече не могат да бъдат замитани под килима.

  Две седмици по-късно Путин е започнал да осъзнава, че нещо не е наред и сега търси виновници – а защо не и предатели!? На практика, Путин е паднал в капана, който всеки диктатор сам си залага. Путин е обграден изцяло от безгръбначни чиновници, които много добре знаят какво иска да чуе Путин и съответно, изготвят докладите съобразно неговите нагласи. Във ФСБ също работят хора, които отлично познават характера на Путин и доставят предимно разузнавателна информация, която ще се хареса.

  Една обоснована спекулация – много е възможно, натрапчивата фантазия, че Украйна се управлява от „нацисти“ и „наркомани“ да е измислена от ФСБ с едничката цел да се харесат на Шефа и да заслужат „почесване“ зад ухото.

  Цялата ситуация около тези арести е в полза на Украйна. Новите началници във ФСБ ще са още по-притеснени за съдбата си и каква точно информация докладват и дали тя съвпада с вкусовете на Путин.

  Сергей Беседа е под санкции на САЩ и ЕС от 2014 г. заради предполагаемата му роля в дестабилизирането на ситуацията в Украйна и нарушаване на нейния суверенитет.

  Източник: Медуза

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss