четвъртък, юли 18, 2024
spot_img
More

  ПОСЛЕДНИ

  Руската армия живее в логистичен кошмар

  „Как сте? Танка ли се счупи? Да ви изтегля обратно към Русия, а?“

  Култово видео на руски БТР останал без гориво на пътя в Украйна обиколи мрежата. Видео с цивилни украинци „арестували“ на задната седалка руски танкист изоставен с повреден танк от колоната. Множество видеа с изоставена техника насред полето затънала в кал.

  Има позорни сведения и видеа за руски войници молещи за храна местни жители. Руски войници ограбват магазини за храна по пътя за Киев.

  Една от главните задачи на Шойгу през последните години беше да запуши абсолютно всички пробойни, през които можеше да изтече достоверна информация от „кухнята“ на армията. Личният рейтинг на Шойгу беше много по-важен от фактическото технико-материално и морално състояние на армията. За армията се говореше или само добро или нищо. За това грижа имаше щаб от над 100 лични PR специалисти за целия срок, в който Шойгу е министър.

  Една сериозна грешка на Путин беше, че държа армията на границата месеци наред. По-принцип решението е тактически оправдано, предвид ученията, подготовката и т.н. Руската армия обаче е проядена от корупция, подобно на цялото общество. Снабдяването е проядено от корупция. Всичко се краде. Всички лъжат. Резултатът е, че войниците след месеци на палатки са недохранени, уморени и деморализирани.

  От друга страна, тоталитарните режими в крайна сметка стават жертва на собствената си пропаганда. Подобно на Хитлер и други диктатори, Путин живее в измисления свят на собствената си пропаганда. Години наред, захаросаните и фалшифицирани отчети, данни и резултати на армията създават грешни впечатления. Оттам и убеждението, че Киев ще падне за 24 часа.

  Днес вече е очевидно, че Киев няма да падне скоро. Много възможно е обаче да бъде сринат до основи от руската артилерия и авиация. Много е възможно и други градове да бъдат сринати до основи. Путин може да е победител, но ще стои върху планина от трупове на руски и украински военни и цивилни. Нещо, което никой не е планирал. И най-важното – дано в безсилието си Путин не натисне копчето и да предизвика ядрена война – а там няма победител.

  Latest Posts

  spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

  Don't Miss